onsdag 2. januar 2013

Fløtekarameller og washitape


Fant denne oppskriften på fløtekarameller på Klikk.no - Kan anbefales:)

Ingredienser
100 g smør
2 dl kremfløte
100 g sukker
1 dl lys sirup
1 ts vaniljesukker
Fremgangsmåte
(Gir ca. 50 stk)

Alle ingrediensene has i en kjele og kokes opp.
Det hele skal koke under omrøring i ca 10 - 15 minutter. Koketiden avhenger av koketopp og type kjele.
Når det begynner å tykne og får en lysbrun farge, sjekker man temperaturen på karamellmassen med et termometer. Temperaturen skal være 118 grader.
Hvis man ikke har et steketermometer, kan man sjekke temperaturen med "karamelltesten". Da tar man en dråpe med karamellmasse og dypper i kaldt vann. Kan dråpen rulles til en kule er massen varm nok.
Hell massen over i en teflon belagt brødform eller lignende. Er ikke formen teflonbelagt må man dekke bunnen med bakepapir.
La massen avkjøles i formen i noen timer og kutt den opp i passende biter og pakk de inn i cellofan papir.

Kommer muligens litt sent detta.. siden de fleste tenker salat og et bedre liv hihi!

2 kommentarer:

  1. Hei høpp!

    Godt nytt år!!

    Bedre sent enn aldri hi hi!
    De så veldig gode ut.Jeg lager
    fløtekarameller vært år,og har
    noen igjen i boksen enda...kanskje
    inn å smug spise litt:)

    Nyt dagen!!

    Klem Linda:)

    SvarSlett
  2. De så skikkelig gode ut, å sååå fint de var pakket inn :-)

    SvarSlett