Bryggerilauget har hatt treff. Her brygges det øl til den store gullmedaljen. Kornet de bruker og litt av satsen e perfekt til brødbaking. Brødene blir fantastisk gode!
Brødoppskrift med mask som fibertilsetning:
Søtvørter av normal styrke: 4,5 dl
Utvasket mask 5 dlGrovt rugmel 3 dl
Hvetemel 12 dl
Honning el. sirup 1/2 dl
Bakegjær 50g
Salt 2 tsk
Varm vørteren til 37 gr.C og rør ut gjæren
Bland inn honning/sirup og etter hvert de andre ingrediensene
Bearbeid deigen godt Strø over litt mel og la deigen ese til dobbelt størrelse (ca. 40 m)
Form deigen til 2 brødevner og la de heve under et bakeklede i en halv time
Stekes midt i ovnen, 200 gr.C i 45 min.
Tas ut av ovnen og kjøles under bakekle
Nytes med smør ost og øl ( sies det:))
Artig, d har eg ikj hørt om før! :0)
SvarSlettSmaker sikkert kjempe godt, nybakt brød m brunost er kjempe godt!!!
Klem ib
Hei Veronika
SvarSlettHar aldri smakt ølbrød men jeg elsker hjemmebakt varmt brød, så ølbrødet hadde nok gått ned på høykant. Jeg er ikke noe kakemenneske, men varmt brød fra ovnem... mmmmm.. nam!
Lun kveld til deg i regnværet!
Klem fra Kaspara
Hei du, takk, jeg skal kose meg i køben de timene jeg har til rådighet. Stemmer det at jeg var i blekka; SB. Hadde et morsomt opplegg med mange rare saker og ting.
SvarSlettog du: så flink mann du har - sukk, den som hadde baker i huset.
SvarSlett